Jirka: Nirvana

26. října 2009 v 17:59 | Jirka |  Naši oblíbenci
Nirvana byla americkou rockovou kapelou založenou v roce 1987 ve Washingtonu. Jako první ze zakladatelů stylu grunge se stala kapela Nirvana nejvlivnější hudební skupinou 90.let 20.století. Založil ji zpěvák a kytarista Kurt Cobain a Krist Novoselic, který hrál na basovou kytaru. Na bubny pak hrál Dave Grohl, jejich poslední stálý bubeník. Ona by Nirvana hrála ještě dnes, kdyby se Kurt Cobain, narozen 20.2. 1967, nezastřelil. Stalo se tak 5.dubna 1994.
Její existence ale nebyla zbytečná. Nirvana má miliony fanoušků po celém světě a po jejich rozpadu se prodalo více než 50 miliónů alb. Grunge se uchytil a podobnou hudbu hrajou i jiné skupiny, jako například Alice in Chains, Pearl Jam, nebo Soundgarden.
Po rozpadu Dave Grohl založil vlastní skupinu Foo Fighters, která úspěšně funguje dodnes.
Já jsem s Nirvanou začínal. Byla to moje první skupina, kterou jsem začal poslouchat, a proto si myslím, že by tady neměla chybět.

Diskografie:
Studiová alba

* 1989: Bleach
* 1991: Nevermind
* 1993: In Utero

Živá alba

* 1994: MTV Unplugged in New York
* 1996: From the Muddy Banks of the Wishkah

Kompilace

* 1992: Hormoaning (vyšlo jen v Austrálii a Japonsku)
* 1992: Incesticide
* 2002: Nirvana
* 2004: With the Lights Out
* 2005: Sliver: The Best of the Box

Singly

* 1988: "Love Buzz"
* 1990: "Sliver"
* 1991: "Smells Like Teen Spirit"
* 1992: "Come as You Are
* 1992: "Lithium"
* 1992: "In Bloom"
* 1993: "Heart-Shaped Box"
* 1993: "All Apologies"/"Rape Me""
* 1994: "Pennyroyal Tea"
* 1994: "About a Girl"
* 2002: "You Know You're Right"

Web:

Videa:
Nirvana - Marigold

Nirvana - In Bloom (klip)

Nirvana - Lithium (live)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Goldý Goldý | Web | 26. října 2009 v 18:11 | Reagovat

hej a posloucháš Foo Fighters? Mě se líbí pár písniček ae jinak se o to ani něják nezajímám...

2 o´sharková o´sharková | Web | 26. října 2009 v 18:28 | Reagovat

Nirvana je dobrá,Foo Fighters mám radšejic,možná mě trohe vadí že každý má tričko a kabelu s Cobainem.

3 Jirka Jirka | Web | 26. října 2009 v 18:51 | Reagovat

[1]: Ne , neposlouchám, ale znám od nich pár písniček a líbí se mi.

4 Robka Robka | Web | 26. října 2009 v 19:46 | Reagovat
5 o´sharková o´sharková | Web | 26. října 2009 v 21:28 | Reagovat

hezkyyyyy!! tam tak bejt :) !

6 Robka Robka | Web | 26. října 2009 v 21:38 | Reagovat

Taky stadiónovka:-)Ale Page teda jede, jako zamlada(skoro)

7 o´sharková o´sharková | Web | 30. října 2009 v 10:44 | Reagovat

Stará čínská babička :))

8 Robka Robka | Web | 30. října 2009 v 15:20 | Reagovat

:D

9 Natalie "pappy" Simonon (6655321) Natalie "pappy" Simonon (6655321) | Web | 24. října 2010 v 8:22 | Reagovat

What I want?oh,well,whatever,nevermind.
Nirvana...ako som to ja neznášala!Bolo to všade a strašne slávne.Smels like teen spirit je pre mna asi samovražda keby som si to pustila...Lenže iba nedávno som zistila,že Nirvana až taká zlá  nie je...je to nádherné v svojej jednoduchosti.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama